

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το Παλάτι έκανε αναφορά σε μία «μορφή καρκίνου» χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο 75χρονος μονάρχης βγήκε από το νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά από επέμβαση για υπερτροφία του προστάτη. Η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς οι βοηθοί του ενημερώναν ότι το θέμα με τον προστάτη του είναι καλοήθες.
Μέχρι στιγμής από το Παλάτι ήταν καθησυχαστικοί για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Βρετανίας. Η βασίλισσα, Καμίλα που έχει αναλάβει να εμφανίζεται σε πολλές από τις δημόσιες εκδηλώσεις, που είχε προγραμματιστεί να συμμετέχει ο βασιλιάς Κάρολος, επίσης δεν είχε δείξει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Όταν είχε ερωτηθεί για την υγεία του συζύγου της είχε αναφέρει ότι «αναρρώνει καλά» και «κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».
Μόλις χθες Κυριακή ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε στην πρώτη έξοδο του μετά την χειρουργική επέμβαση. Με την βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν εκκλησία στο Σάντριγχαμ για την κυριακάτικη λειτουργία. Ο βασιλιάς της Βρετανίας κρατούσε μία ομπρέλα την οποία χρησιμοποιούσε για μπαστούνι και ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος.
Η ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ:
«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ιατρικής διαδικασίας του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας.Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.
«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλλει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε όλη αυτή την περίοδο, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κρατικές εργασίες και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως.
Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για την θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.
Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Σχετικά Νέα
Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι – Τι θα συζητηθεί
Σε εξέλιξη είναι κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια.
Tη διάλυσή του ανακοίνωσε το PKK
Σημαντικό βήμα προς μια «Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος.
Εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων: Νέα κίνητρα και πλαίσιο για συνεπείς φορολογούμενους
Το πλαίσιο επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα,.
Διπλωματικός «πυρετός» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Μετά από 3 χρόνια και 3 μήνες ίσως καταγράφονται οι τελευταίες ιστορικές μέρες ενός.