

Για τη μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Όσο γίνεται μετάδοση, θα υπάρχουν συνεχώς μεταλλάξεις και θα βγαίνουν νέα στελέχη. Δεν είναι σίγουρο ότι κάθε φορά θα είναι πιο αδύναμα», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι «δεν είναι γραμμική εξασθένηση του ιού, δηλαδή κάθε στέλεχος ντε και καλά να είναι πιο ελαφρύ».
Ωστόσο, ανέφερε ότι «η πιθανότητα να γίνεται πιο νοσογόνο και θανατηφόρο είναι πιο μικρή.»
Σχετικά με την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, είπε πως, επειδή παίρνουν φάρμακα που δεν επιτρέπει στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να έχουν καλή ανοσολογική απάντηση και να φτιάξουν αντισώματα, είναι σωστό να λάβουν κι άλλη δόση.
Για τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν. «Αν δεν εμβολιαστούν όλοι, θα κάνουμε οι υπόλοιποι συνεχώς ενισχυτικές δόσεις. Η λύση είναι να βγει ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον ιό έως τώρα και η ενισχυτική να είναι μόνο για ό,τι καινούριο προκύψει», σημείωσε.
Όσον αφορά στο ΕΣΥ είπε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα πιεστεί και θα ξαναζήσουμε τα ίδια.
Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα και τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών, τόνισε ότι στην Ελλάδα έχει επιτυχία μόνο 40https://www.iefimerida.gr/ellada/ypohreotikos-emboliasmos-200000-ekleisan-ranteboy-apo-fobo-min-plirosoyn-prostimo%. Αυτό γιατί, οι περίπου 200.000 από τους 500.000 ανεμβολίαστους έκαναν την πρώτη δόση μόλις τρεις μέρες πριν την εφαρμογή του μέτρου.
Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το μέτρο που ισχύει στον Καναδά: «Στο Κεμπέκ θα πληρώνουν τεράστιο φόρο οι ανεμβολίαστοι, επειδή επιβαρύνουν δυσανάλογα το σύστημα, γιατί στερούν από κάποιον άλλο ασθενή να χειρουργηθεί».
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.