Βαρυμπόμπη: Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο – “Κόκκινη” η Ελλάδα, στο έλεος του καύσωνα

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρό κύμα καύσωνα και τις φλόγες. Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα.
Τον γύρο του κόσμου κάνει η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, καθώς τα διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν να καλύψουν τις εξελίξεις, τη στιγμή που η χώρα πλήττεται από το κύμα του καύσωνα και τα πύρινα μέτωπα.
Η γενική διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος (DEFIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύει εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφoρικού δικτύου Copernicus με τον χάρτη της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο».

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πιο ακραίες θερμοκρασίες από το 1987» σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter, τονίζοντας μάλιστα πως χθες κατεγράφησαν θερμοκρασίες εδάφους που έφθασαν έως και τους 53 βαθμούς Κελσίου.Η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη απασχόλησε και τα ξένα ΜΜΕ, τα οποία έσπευσαν να καλύψουν τις εξελίξεις με αναλυτικά ρεπορτάζ και εικόνες από το σημείο.

«Άγρια φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα στα βόρεια της Αθήνας, καίγοντας σπίτια και αναγκάζοντας τις Αρχές να δώσουν εντολή για περισσότερες εκκενώσεις, εν μέσω της μάχης με 81 δασικές πυρκαγιές, στη διάρκεια του χειρότερου καύσωνα στην Ελλάδα, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια» ανέφερε σε δημοσίευμά του το Reuters, μεταδίδοντας τις εξελίξεις γύρω από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

«Οι φλόγες δημιούργησαν ένα τεράστιο νέφος καπνού πάνω από την Αθήνα, αναγκάζοντας σε πολλές εκκενώσεις κοντά στο Τατόι (…) και τη διακοπή κυκλοφορίας σε βασική λεωφόρο της Ελλάδας. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με αυτοκίνητα και μηχανές, έχοντας συχνά στην αγκαλιά τους τα κατοικίδιά τους, και κατευθύνθηκαν προς την πρωτεύουσα, ενώ ο καπνός τούς σκέπαζε» περιγράφει η Washington Post.

«Όσο οι φλόγες πλησίαζαν τα σπίτια, οι κάτοικοι έτρεχαν στα αυτοκίνητά τους, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με βρεγμένα ρούχα για να προστατευτούν από τον έντονο καπνό. Μία ομάδα σταμάτησε για να βοηθήσει το προσωπικό ιππικού ομίλου να οδηγήσουν τα άλογά τους μέσα σε φορτηγά, για να σωθούν από τις φλόγες» σημειώνει, από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα