

«Διάλογος δεν μπορεί να γίνει με τη λογική του όπλου στο τραπέζι. Η επιχειρηματολογία της Αγκυρας “ή συμφωνείς μαζί μου ή αλλιώς πάμε σε πόλεμο” δεν είναι διάλογος. Είναι εκβιασμός. Και η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στη χθεσινή ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τόνισε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ζήτησαν από την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης.
Ερωτηθείς για το θέμα το κυρώσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως θέτουμε το θέμα των κυρώσεων όχι απλά ως μια τιμωρία απέναντι στην Τουρκία για την προκλητική της συμπεριφορά αλλά να είναι τέτοιου χαρακτήρα που να οδηγήσουν τον τουρκικό λαό να ζητήσει από την τουρκική ηγεσία αλλαγή πλεύσης.
Μιλώντας για τη Σύνοδο των MED7 που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κορσική, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, έχει διαμορφωθεί ένα «άρρηκτο» -όπως είπε- μέτωπο των χωρών του Νότου, που υιοθετούν τις ελληνο-κυπριακές θέσεις και στέκονται με μία φωνή απέναντι στην Τουρκία.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.