Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί Ευρώπη να κοιτάζει μέσα από διμερή συμφέροντα

«Θα προσκαλέσουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να συζητήσουμε εκ νέου το ρόλο της Ευρώπης . Ο οικονομικός αυτός γίγαντας πρέπει να είναι συνεπής στις θέσεις του, δεν μπορεί να «κοιτάζει» μέσα από διμερή συμφέροντα. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από το βήμα της Βουλής έστειλε το δικό του μήνυμα στην καγκελάριο Μέρκελ και σε όσους έχουν ηγετικό ρόλο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί βέβαια σε 2 πολύ κομβικής σημασίας παραμέτρους που προέκυψαν από την ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Τη συνολική απάντησή της απέναντι στην υγειονομική κρίση και τη θωράκιση της οικονομίας των κρατών-μελών της, μέσω της συμφωνίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, και συγκεκριμένα για την Ελλάδα τα 72 δισεκατομμύρια που αναμένεται να εγκριθούν και να διατεθούν .

Στη συνέχεια ο κ.Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως η χώρα μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία με στόχο την άρση όποιων επιφυλάξεων υπάρχουν και εν τέλει την επίλυση διμερών θεμάτων.

Ανακοίνωσε επίσης θα υπάρξουν και αλλαγές από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την πολιτική ασύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα δουλέψουμε συνεκτικά για την ασφάλεια των συνόρων, την εγγύηση των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο αλλά αδιαμφισβήτητα και για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών».

Ανακεφαλαιώνοντας ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε το συγκερασμό της υγειονομικής ,οικονομικής και εθνικής κρίσης ταυτόχρονα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ,δηλώνοντας ικανοποιημένος από τα μέτρα και τους χειρισμούς της.

Επεσήμανε δε πως ένας από τους επόμενους στόχους αφορά στον προσανατολισμό της ΝΔ προς την Πράσινη Ανάπτυξη αλλά και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και διοικητικών δομών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα