Βαρουφάκης: Θα τιμήσουμε τους πολίτες στο Ευρωκοινοβούλιο

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την ανακοίνωση του exit poll που φέρνει το κόμμα του να καταλαμβάνει ποσοστό από 2,5% έως 4,5%.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «τα βάζουμε με του φωτός το σβήσιμο», υπογραμμίζοντας ότι «αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει».

«Όσοι το 2016 συστρατευτήκαμε στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25, επιλέξαμε κάτι που φάνταζε αδύνατον: Να δημιουργήσουμε το πρώτο ενιαίο, πανευρωπαϊκό, κίνημα στην Ιστορία που επιχειρεί διμέτωπο ανένδοτο αγώνα κόντρα τόσο στις τρόικες του ευρωπαϊκού κατεστημένου όσο και στον ευρωσκεπτικισμό, στον απομονωτισμό, στον φόβο του ξένου, στο μέτωπο του νεοφασισμού που γέννησε ο σοσιαλισμός για τους τραπεζίτες και η σκληρή λιτότητα για τους πολλούς.

Οι κυνικοί είπαν ότι η πανευρωπαϊκή μας καμπάνια ήταν μια μορφή φυγής. Ότι κατέβηκα στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγα να εκτεθώ στην Ελλάδα. Σήμερα αποδεικνύεται πόσο έξω έπεσαν. Πήραμε το ρίσκο να εκτεθούμε σ’ όλη την Ευρώπη, Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση, όχι επειδή ήταν εύκολο αλλά επειδή ήταν δύσκολο. Το κάναμε επειδή πιστέψαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να πάψει η Ελλάδα μας να αργοσβήνει μέσα στην ατελείωτη νύχτα της Ευρωπαϊκής κρίσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Βαρουφάκης.

Σχετικά Νέα