Βαρουφάκης: Θα κάνετε ρήξη με το λαό

«Δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό, μπήκαμε για να θάψουμε τον λαϊκισμό», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφορικά με τα πλεονάσματα, ο επικεφαλής του ΜέΡα25 απηύθυνε ερώτημα στη κυβέρνηση «Ποια ρήξη θα κάνετε, με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό;» και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες θα λέει «ναι σε όλα και τήρηση των στόχων».

«Το οπλοστάσιο του κ. Ντράγκι τελείωσε, ξέμειναν από γερμανικά ομόλογα. Το ΜεΡα25 προτείνει όχι ποσοτική χαλάρωση, αλλά μεγάλη έκδοση ομολόγων από την ευρωπαϊκή επενδυτική τράπεζα, που να υποστηρίζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα», συνέχισε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τον Κωστή Χατζηδάκη να μην ξαναπεί πως η εκλογή της ΝΔ αύξησε την μετοχή της ΔΕΗ και πως αυτό είναι καλό, μας και όπως είπε και η μετοχή της Lehman Brothers αυξήθηκε λίγο πριν καταρρεύσει η εταιρεία.

Επίσης ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αποσύρει την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα μεγάλης αξίας και να εισάγει την μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις στο 50%.

«Δημοσιονομικά οι εξαγγελίες σας – οι παροχές – είναι 1,8-1,9 δισ. ευρώ. Αν προσθέσετε και τις δαπάνες που θα κάνετε με προσλήψεις που καλώς θα τις κάνετε βγάζει το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 στα μέσα του 2020 στο 1,5% ενώ έχετε δεσμευτεί το 3,5%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκτίμησε ότι η ρήξη με τους εταίρους θα είναι αναπόφευκτη λόγω αδυναμίας επίτευξης στόχων.

Σχετικά Νέα