Βαρουφάκης: Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

“Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα.

«Ο Αλέξης Τσίρπας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος, δεν έχει το ακαταλόγιστο”, σημείωσε ο γραμματέας του ‘ΜέΡΑ25’ και πρόσθεσε: “Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι ένας άνθρωπος 42 ετών, δεν θα θέλει να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας για 30,40,50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία”.

“Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης”, είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Για την 20η Φεβρουαρίου υποστήριξε: “ήταν μια εξαιρετική συμφωνία, αλλά δεν έπρεπε να την έχω υπογράψει… Πίσω από την πλάτη μου είχαν αποδεχτεί τη σκληρή λιτότητα.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, δήλωσε ότι ένιωσε ρίγος όταν του αποκάλυψε τη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2014. “Είχαμε μια συμφωνία, θα πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν θα πει κουβέντα. Ο Καμμένος την κράτησε” είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Στο ερώτημα για πιθανή εξεταστική σχετικά με τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο γραμματέας του ‘ΜέΡΑ25’ απάντησε: “Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο”.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι μία πάρα πολύ καλή συμφωνία που έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.

Βαρουφάκης: Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Για σκληρή λιτότητα που είχε γίνει αποδεκτή πίσω από την πλάτη του, έκανε λόγο ο πρώην ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση του 2015 λέγοντας «κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών».

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε ότι ήταν «μία πάρα πολύ καλή συμφωνία που έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο».

Σχετικά Νέα