Βαρώσια: Κατέβηκε το προκλητικό βίντεο κλιπ έπειτα από μαζικά report

Σε μαζικά report προχώρησαν οργισμένοι ελληνοκύπριοι χρήστες του Youtube με αποτέλεσμα να κατέβει το προκλητικό βίντεο κλιπ της Nihayet που γυρίστηκε στα Βαρώσια.

Αυτό ανέφερε η ίδια η τουρκοκύπρια τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης που είχε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ο οποίος τη συνεχάρη για για το αποτέλεσμα και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ως μια απερίσκεπτη νοοτροπία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα πολιτικό μήνυμα και ότι δεν υπάρχει καμία λογική πίσω από την επίθεση.

«Η ανοχή στην τέχνη και τις διαφορές είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του πολιτισμού… Αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες».

Τόνισε επίσης ότι «η τέχνη είναι μια οικουμενική γλώσσα κι είπε ότι αυτή η νοοτροπία, που δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε ένα έργο τέχνης που παράγεται, είναι η μεγαλύτερη απειλή τόσο για την περιοχή όσο και για την παγκόσμια ειρήνη και την τέχνη».

Ο Τατάρ είπε στην τραγουδίστρια ότι δεν είναι μόνη και της εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Επεσήμανε ότι αυτός άνοιξε την περιοχή και «έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουν στις περιουσίες τους» όσοι ήθελαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα