Βαριές απώλειες στην Ασία με φόντο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Με βαριές απώλειες κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολουθώντας το άσχημα κλίμα της Wall Street στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε τον Απρίλιο πάνω από το 8% και κοντά σε υψηλό άνω των 40 ετών.

Ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 8,3% τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,1%. Οι επενδυτές ελπίζουν να δουν αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων τους επόμενους μήνες, κάτι που θα επιτρέψει στη Federal Reserve να κάνει μια παύση στη σύσφιξη της πολιτικής της. Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια της στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της, ενώ σχεδιάζει άλλες δύο αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι κατά 50 μονάδες βάσης την κάθε φορά.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, με τον τεχνολογικό Nasdaq να κατρακυλά 3,2% στις 11.364,24 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 1%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε 1,65%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχωρεί 1,8% στις 25.748,72 μονάδες, ενώ ο Topix χάνει 1,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει βουτιά 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,7% και ο Shenzhen Component σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει βουτιά 1,75%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα