

Ήπια κέρδη σημείωσε την Παρασκευή ο χρυσός σπάζοντας ένα αρνητικό σερί τριών συνεδριάσεων, ωστόσο σε μηνιαία βάση και στο τρίμηνο το πολύτιμο μέταλλο πλησίασε το -3%.
Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε την Παρασκευή 11,50 δολάρια ή 0,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.929,40 δολάρια η ουγγιά. Στην εβδομάδα το πιο ενεργό συμβόλαιό του έχασε 20 σεντς, σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 2,7% ενώ στο τρίμηνο κατά 2,9%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Ο Ιούνιος ήταν ο χειρότερος μήνας για τον χρυσό μετά τον Φεβρουάριο, ενώ το τρίμηνο που έληξε σήμερα ήταν το πρώτο αρνητικό μετά το γ’ τρίμηνο του 2022, με τις τιμές να πιέζονται από το ενδεχόμενο η Federal Reserve να επιστρέψει στις αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της.
Όσο η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τα επιτόκια της πάνω από 5% και καθυστερεί τις προοπτικές για μείωσή τους, “οι ταύροι του χρυσού θα περιμένουν για να δουν μια ουσιαστική ανάκαμψη, εκτός και αν υπάρξει κάποια ξαφνική έξαρση των γεωπολιτικών εντάσεων ή των φόβων για ύφεση”, σημείωσε Han Tan, αναλυτής της Exinity Group.
Ήταν ένα “επώδυνο τρίμηνο” για τις τιμές του χρυσού, δήλωσε ο Μάριος Χατζηκυριάκος, αναλυτής της XM. “Η ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία υπέστη σημαντικό πλήγμα, ενώ το απότομο ράλι των ομολόγων δεν ευνόησε ούτε τον χρυσό”.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 22 σεντς ή 1% στα 23,02 δολάρια η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα κέρδισε 3%. Αντιθέτως σε μηνιαία βάση, έχασε 2,4% και στο τρίμηνο 4,7%.
Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 5,40 δολάρια ή 0,4% στα 1.222 δολάρια η ουγγιά, με την τιμή του να βυθίζεται κατά 16,8% στο τρίμηνο, ενώ η πλατίνα παραδόσεως πρόσθεσε 6,40 δολάρια ή 0,7% στα 913,20 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες 9% στο δεύτερο τρίμηνο.
Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 6 σεντς ή 1,6%, στα 3,76 δολάρια η λίβρα. Το βιομηχανικό μέταλλο υποχώρησε κατά 1,2% στην εβδομάδα, σημείωσε άνοδο 3,4% στον μήνα, και έχασε 8,2% στο τρίμηνο.
Σχετικά Νέα
Στο «κόκκινο» η Wall Street: Σημαντικές απώλειες με φόντο την επίθεση Τραμπ στον Πάουελ
Υποχωρούν εκ νέου τη Δευτέρα όλοι οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι.
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.