

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε σήμερα να τερματίσει τη ρωσική κατοχή της χερσονήσου της Κριμαίας και όλων των άλλων περιοχών που ελέγχουν ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
«Η κατοχή στην Κριμαία θα τελειώσει όπως και σε όλα τα άλλα μέρη της Ουκρανίας που δυστυχώς συνεχίζουν να βρίσκονται υπό κατοχή», τόνισε ο Ζελένσκι σε μια διεθνή διάσκεψη για την Κριμαία στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 60 χώρες.
Η Κριμαία καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε από τις περισσότερες άλλες χώρες. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία έχει καταλάβει και άλλα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας.
Η Ουκρανία ξεκίνησε μια αντεπίθεση στις αρχές Ιουνίου σε μια προσπάθεια ανάκτησης εδαφών που έχει καταλάβει η Μόσχα.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ δεν θα μεταβεί στην Τουρκία για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Τουρκία για να.
Εσθονία: Το Ταλίν ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σήμερα ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο.
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα τηλεφώνησε στον Πούτιν και του ζήτησε να ταξιδέψει στην Τουρκία
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο.
Ρωσία: Ο Πούτιν αποφάσισε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη – Δεν πηγαίνει στην Τουρκία ο Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη την αντιπροσωπεία της Ρωσίας για τις απευθείας.