

Μια ημέρα έπειτα από τα πολύνεκρα πυραυλικά πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέρριψε ευθύνες για εγκλήματα πολέμου συλλήβδην στους Ρώσους στρατιώτες και στους διοικητές τους.
«Όχι μόνο οι διοικητές, αλλά όλοι εσείς, είσαστε όλοι τρομοκράτες και δολοφόνοι και πρέπει να τιμωρηθείτε όλοι», είπε ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του χθες Σάββατο το βράδυ. Κάθε πιλότος και κάθε χειριστής εκτοξευτήρα πυραύλων, κάθε τεχνικός που συντηρεί αεροσκάφη και πλοία για τη ρωσική «τρομοκρατία» είναι συνένοχος σε εγκλήματα πολέμου, επέμεινε.
Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους εκφράστηκε μια ημέρα μετά τον θάνατο 23 ανθρώπων στην πόλη Ούμαν, συμπεριλαμβανομένων έξι ανηλίκων, όπως τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι η Ρωσία δεν πρέπει απλά να αποδυναμωθεί στον πόλεμο, αλλά να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου.
Τάχθηκε ξανά υπέρ της δημιουργίας ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για να δικάσει ρώσους εγκληματίες πολέμου, όπως αυτό της Νυρεμβέργης, που δίκασε τους ναζί εγκληματίες πολέμου. Η αναφορά στη Νυρεμβέργη που κάνει συχνά ο κ. Ζελένσκι δεν είναι τυχαία. Ανάμεσα στους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που διατάχθηκε από το Κρεμλίνο πριν από 14 μήνες ήταν η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.