

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι ο στρατός της Ουκρανίας αντιμετωπίζει δυσκολίες στο μέτωπο στα ανατολικά και νότια της χώρας, αλλά κυριαρχεί στις επιχειρήσεις του.
“Υπάρχουν σκληρές μάχες. Οι κατακτητές προσπαθούν να σταματήσουν τα παιδιά μας με όλες τους τις δυνάμεις. Γίνονται σφοδρές επιθέσεις”, δήλωσε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, αναφερόμενος σε διάφορα σημεία στα ανατολικά της Ουκρανίας όπου μαίνονται μάχες.
“Στο νότο, όλα είναι δύσκολα. Αλλά ό,τι κι αν κάνει ο εχθρός, η ουκρανική δύναμη είναι αυτή που κυριαρχεί”.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι έκανε λόγο για σκληρές μάχες στο ανατολικό μέτωπο – ιδίως στις περιοχές Λιμάν, Μπαχμούτ και Αβντιίβκα – καθώς και στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η αντεπίθεση του Κιέβου ξεκίνησε τον Ιούνιο, με στόχο την εκδίωξη των ρωσικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα εδάφη της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ δεν θα μεταβεί στην Τουρκία για τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Τουρκία για να.
Εσθονία: Το Ταλίν ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σήμερα ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο.
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα τηλεφώνησε στον Πούτιν και του ζήτησε να ταξιδέψει στην Τουρκία
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Ρώσο.
Ρωσία: Ο Πούτιν αποφάσισε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη – Δεν πηγαίνει στην Τουρκία ο Τραμπ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη την αντιπροσωπεία της Ρωσίας για τις απευθείας.