

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία θα επιδιώξει αυτόν τον χειμώνα “να καταστρέψει” το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας του, όπως το έκανε και πέρσι, όταν πολλαπλασίασε τους βομβαρδισμούς σε υποδομές κρίσιμης σημασίας.
“Αυτόν τον χειμώνα οι Ρώσοι τρομοκράτες θα επιχειρήσουν και πάλι να καταστρέψουν το ηλεκτρικό σύστημα”, είπε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, πρόσθεσε, “αντιλαμβάνονται πλήρως τον κίνδυνο”.
Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται “να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις παροχής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης και να επιδιορθώσουν ό,τι καταστράφηκε από τα πλήγματα”, είπε ο Ζελένσκι. “Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτόν τον χειμώνα, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να εγγυηθούμε την ασφάλεια του λαού μας”, τόνισε.
Ο περσινός χειμώνας σημαδεύτηκε από μια εκστρατεία βομβαρδισμών στις ουκρανικές υποδομές, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στο κρύο και το σκοτάδι.
Ο Ζελένσκι είπε την Πέμπτη ότι έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας ότι θα την εφοδιάσουν με νέα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως ζητά εδώ και μήνες το Κίεβο.
Σχετικά Νέα
Γκουτέρες: Εάν δεν υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο στην Ουκρανία ανοίγουμε το δρόμο στο χάος
Η αποτυχία επίτευξης μιας δίκαιης ειρήνης που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος αλ Σάρα έτοιμος για μια εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος ισλαμιστής Άχμαντ αλ Σάρα του.
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντήθηκε με τον… «αμαρτωλό» Ιταλό αστέρα του τένις Γιάννικ Σίνερ
Ο Ιταλός αστέρας του τένις Γιάννικ Σίνερ, No1 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε ακρόαση την.
Συλλήψεις 97 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης
Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης, κατέληξαν στη σύλληψη 97.