

Η Ρωσία πρέπει να χάσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο κάθε εβδομάδα αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σημειώνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο εκτεταμένα καταφεύγει η Ρωσία σε εκβιασμούς, ο κόσμος πρέπει να παραμείνει αποφασιστικός. “Μόνο με τη διατήρηση της πίεσης μπορούμε να φέρουμε την αληθινή ειρήνη πιο κοντά” υπογραμμίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.
Επίσης αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει λάβει η Ουκρανία από τους εταίρους της την τελευταία εβδομάδα.
“Η Δανία έχει διαθέσει περίπου 1 δισεκατομμύριο κορώνες και τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για την υποστήριξη της αμυντικής μας βιομηχανίας. Η Νορβηγία ετοίμασε μια αρχική δόση σύμφωνα με το δανέζικο μοντέλο για να ενισχύσει την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία. Ομοίως, η Σουηδία συμμετέχει στις προσπάθειες χρηματοδότησης στο πλαίσιο αυτού του μοντέλου”. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει πακέτο 275 εκατομμυρίων δολαρίων προσέθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επιπλέον, νέο πακέτο βοήθειας παρείχε η Γερμανία, αλλά και ο Καναδάς παρείχε αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS.
Οι κυρώσεις είναι εξίσου ζωτικής σημασίας, όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Υπογράμμισε ότι “αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες, εξαιρετικά αποτελεσματικές κυρώσεις που στοχεύουν τον τραπεζικό τομέα της Ρωσίας”. ” Αυτά τα μέτρα αποδυναμώνουν σημαντικά το καθεστώς του Πούτιν. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερα—η Ρωσία πρέπει να χάσει την ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο κάθε εβδομάδα. Ανεξάρτητα από το πόσο εκτεταμένα καταφεύγει η Ρωσία σε εκβιασμούς, ο κόσμος πρέπει να παραμείνει αποφασιστικός. Μόνο με τη διατήρηση της πίεσης μπορούμε να φέρουμε την αληθινή ειρήνη πιο κοντά” κατέληξε.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν ζητεί άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας – Προειδοποιεί για επιπλέον κυρώσεις τη Ρωσία
Τη διεξαγωγή άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,.
Ο πρίγκιπας Χάρι χάθηκε στο Λονδίνο και «χτύπησε»… λάθος πόρτες – Οι κάτοικοι έμειναν άναυδοι
Τουλάχιστον τρεις φορές ο πρίγκιπας Χάρι «χτύπησε» λάθος πόρτες σε σπίτια, περιπλανώμενος στο Φούλαμ. Σε μια.
Κίνα – ΗΠΑ: Διεξάγουν συνομιλίες με στόχο να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Ο υπουργός Οικονομικών από τη μία πλευρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την άλλη:.
Ρωσία: Ο Φίτσο «έσπασε τη γραμμή» της Ε.Ε. και έσφιξε το χέρι του Πούτιν στη Μόσχα – Έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες
Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την Παρασκευή, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.