Β. Ράπανος: Ο Γ. Κωστόπουλος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο τραπεζικό σύστημα

Με μια προσωπική επιστολή επέλεξε ο μη εκτελεστικός πρόεδρος και ακαδημαϊκός Βασίλης Ράπανος να αποχαιρετήσει τον Γιάννη Κωστόπουλο.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ράπανος αναφέρει ότι “η μεγάλη οικογένεια της Alpha Bank αποχαιρετά σήμερα, με ανείπωτη θλίψη και βαθύ πόνο, τον άνθρωπο που με “λογισμό και μ’ όνειρο” δημιούργησε την Τράπεζά μας και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομική ζωή της Ελλάδας. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι στην ALPHA BANK νιώθουμε ορφανοί”.

Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνει την επιστολή του προς τον Γιάννη Κωστόπουλο:

“Αγαπητέ Γιάννη,

Ξεκίνησες σπουδάζοντας ναυπηγική, έκφραση της αγάπης σου για τη θάλασσα. Όταν όμως κλήθηκες να αναλάβεις τη διοίκηση της τότε Τράπεζας Πίστεως, απέδειξες ότι είχες όραμα, και μοναδικές διοικητικές δεξιότητες. Μέσα σε λίγα χρόνια μετασχημάτισες μια μικρή τράπεζα σε βασικό πυλώνα του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος και της Ελληνικής οικονομίας. Ψύχραιμος, σταθερός και μαχητικός, με σκληρή δουλειά, με την ικανότητα να επιλέγεις άριστους συνεργάτες και μακριά από τη δημοσιότητα, δημιούργησες έναν όμιλο που έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της Ελλάδας.

Σε μια χώρα που δύσκολα αναγνωρίζεται η επιτυχία των ανθρώπων εν ζωή, υπήρξες τυχερός. Η αναγνώριση του έργου σου είναι καθολική, όχι μόνο από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, αλλά κυρίως από τον απλό άνθρωπο. Η λέξη ALPHA BANK είναι για τον μέσο Έλληνα ταυτισμένη με το όνομα Γιάννης Κωστόπουλος.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, σου υποσχόμαστε ότι, εμπνεόμενοι από το όραμα και το παράδειγμά σου, θα συνεχίσουμε το έργο σου ώστε η ALPHA BANK, το δημιούργημά σου, να παραμείνει στην πρωτοπορία του τραπεζικού συστήματος για να συνεχίσει να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, παραμένοντας αρωγός στον πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο… Ξέρω ότι δεν σου άρεσαν τα μεγάλα λόγια. Ήσουν λιτός στον λόγο και σεμνός στη ζωή. Γι’ αυτό και σε χαιρετώ παραφράζοντας ελαφρά τον λόγο του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη:

“Όπως τα πεύκα
κρατούνε τη μορφή τού αγέρα
ενώ ὁ αγέρας έφυγε, δεν είναι εκεί
το ίδιο τα λόγια και τα έργα
φυλάγουν τη μορφή του ανθρώπου
κι ὁ άνθρωπος έφυγε, δεν είναι εκεί”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα