Β.Παπαευαγγέλου: Προσοχή στα νησιά! Βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζουν σαφή βελτίωση τον τελευταίο μήνα. «Μειώθηκε το ποσοστό θετικότητας, μειώθηκαν οι θάνατοι, ενώ ο Rt ανέρχεται σε 0,82», είπε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια επισήμανε πως το αποτύπωμα του Πάσχα διακρίνεται τώρα, εξηγώντας πως έχουμε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία. «Βλέπουμε πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κέρκυρα και η Νάξος. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, από 20 έως 36 ετών. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό από την Αθήνα στα νησιά», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η ίδια τόνισε πως τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται σε ενδοοικογενειακή μετάδοση και συναθροίσεις, διαμηνύοντας πως όλοι οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές πρέπει να ενημερωθούν, ιδίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. «Σε κάποια από αυτά τα νησιά, το ποσοστό των κατοίκων που έκαναν τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου αγγίζει το 100%».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα