Β. Παπαευαγγέλου: «Δεν μετράμε τα αντισώματά μας. Κλείνουμε απλώς το ραντεβού για την γ’ δόση».

Μια μικρή και αργή ύφεση εμφανίζει η εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η ίδια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ σημαντική, με σημαντική αύξηση των νέων εισαγωγών, ενώ τόνισε ότι καθημερινά συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή πολίτες, κατά βάση μεγάλης ηλικίας και ανεμβολίαστοι.

Γιαυτό, όπως υπογράμμισε δεν πρέπει οι πολίτες «να μετράμε τα αντισώματά μας για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε την τρίτη δόση», παρά όπως είπε «κλείνουμε απλώς το ραντεβού μας».

Αναφορικά με την εμφάνιση κρούσματος και στην Ελλάδα, σήμερα, της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, τόνισε ότι διασπορά του ιού με την παραλλαγή Δέλτα είναι εδώ παντού και πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα.

Η κ. Παπαευαγγέλου εστίασε στην Περιφερειακή Ενότητα των Τρικάλων, όπου όπως είπε, παρά την ύφεση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κατά 30% περίπου, παρατηρείται αύξηση της ενδιάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, από τα 38 έτη στα 43, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες. Όπως είπε, στην ηλικιακή ομάδα 50 – 65 ετών παρατηρείται αύξηση, στην Ενότητα αυτή, των νέων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα