Β. Μεϊμαράκης: Δημοψηφισματικού χαρακτήρα οι εκλογές

Η πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε με την οποία δεν χρειάζεται πια να παραιτηθεί κάποιος από βουλευτής για να είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, απέδειξε σύμφωνα με τη ΝΔ, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τις καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε πολιτική συναλλαγή, σε δύο περιπτώσεις: για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του και για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια αυτής της πολιτικής συναλλαγής. Τις συναλλαγές όμως να τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών και δεν συμμετέχει σε αυτές», δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βελγίου ενόψει των ευρωεκλογών. Δίπλα του καθόταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έπειτα από συζήτηση που είχε μαζί του το πρωί της ίδιας μέρας στην Αθήνα, αποφασίστηκε να παραιτηθεί από βουλευτής, αφού θα είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, εκθέτοντας ηθικά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμείς, αγαπητέ Βαγγέλη, δεν το παίζουμε δίπορτο σε αυτή την Παράταξη. Έχουμε το δικό μας ξεχωριστό σύστημα και κώδικα αξιών και δεν μπορούμε να δεχθούμε μια λογική μονά-ζυγά δικά μας, μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Μεϊμαράκη, πίσω από τον οποίο στοιχήθηκαν οι άλλες δύο εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, με δήλωσή του στο newpost.gr, σχολίαζε τη συγκεκριμένη απόφαση: «Έχω κατ’ επανάληψη μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Θα ήταν ανήθικο να καταψηφίσουμε την τροπολογία και μετά να κάνουμε χρήση της για να παραμείνουμε εκ του ασφαλούς βουλευτές αν δεν εκλεγούμε στην Ευρωβουλή. Θα παραδώσω την έδρα μου αμέσως μόλις προκηρυχθούν επισήμως οι ευρωεκλογές».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση που προκάλεσε η ψήφιση της τροπολογίας «Κουντουρά», μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, διατύπωνε και το γενικότερο διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης: «Στη ΝΔ δεν είμαστε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και οι εκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα: «ναί» ή «όχι» σε αυτή την πολιτική», τόνιζε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, «οι εθνικές εκλογές μακάρι να γίνουν και αύριο. Η ΝΔ είναι πανέτοιμη. Αλλά αφού δεν γίνονται νωρίτερα, πρέπει να καταγράφει στις ευρωεκλογές η ισχυρή δυναμική της ΝΔ στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές».

Σχετικά Νέα