Β. Κορκίδης για το πρόγραμμα της ΝΔ: Η διπλή ευκαιρία για την ελληνική οικονομία

“Αίσθημα αισιοδοξίας, αλλά, κυρίως, αίσθημα ασφάλειας για τον κόσμο του επιχειρείν ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς και το επενδυτικό περιβάλλον θα διευρυνθεί περαιτέρω, δημιούργησε η στοιχειοθέτηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, το οποίο παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ, Βασίλη Κορκίδη.

Όπως σημειώνει, “και οι πέντε άξονες του προγράμματος, όπως περιγράφηκαν, δεν αφήνουν περιθώρια παρανοήσεων για τη δυναμική που θέλει να προσδώσει το πλαίσιο δράσεων που έχουν θετικό πρόσημο για τον κοινωνικό και επιχειρηματικό ιστό. Δράσεις λελογισμένες και, κυρίως, κοστολογημένες, απαλλαγμένες από τον κίνδυνο επιστροφής στη μνημονιακή περίοδο και τις “μαύρες σελίδες της οικονομίας”, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε”.

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι “στην τετραετία της διακυβέρνησης, παρά τη μεταναστευτική, την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου, ενώ καταδείχθηκε η συνέπεια λόγων και έργων. Με τη μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με την αύξηση των μισθών σε σύνδεση με την παραγωγικότητα, δόθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία άλλωστε του ρυθμού ανάπτυξης, της αύξησης των επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και της υλοποίησης εμβληματικών έργων είναι η επιβεβαίωση του απολογισμού μιας κυβέρνησης, που, μετά από πολλά χρόνια, εξάντλησε την τετραετία αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος”.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τονίζει ότι “η παραγωγική, η κοινωνική, η πράσινη και ψηφιακή, η δίκαιη και η ισχυρή Ελλάδα που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, είναι η Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε να ζήσουμε στο μέλλον. Η “διπλή ευκαιρία” για να προχωρήσουμε σταθερά και τολμηρά με προοπτική και προκοπή είναι μπροστά μας.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα