Β. Κικίλιας: Παρά τις διεθνείς συγκυρίες και τα προβλήματα, ο τουρισμός στην Κρήτη βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο

Την άποψη, ότι παρά τις διεθνείς συγκυρίες και τα προβλήματα, ο τουρισμός στην Κρήτη βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, διατύπωσε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στο νησί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα, κάνοντας παράλληλα γνωστό, ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για την προσέλκυση συνταξιούχων απο χώρες της βόρειας Ευρώπης κατά τους χειμερινούς μήνες, σε περιοχές της χώρας και στην Κρήτη.

“Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κρήτη ένα βιώσιμο τουριστικό προορισμό 12 μηνών”, τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα δώσει μια νέα δυναμική στη χώρα.

Ο υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων του αεροδρομίου Χανίων και άλλων αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport, κατά την χειμερινή περίοδο, ώστε να δοθούν κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων, ανέφερε ότι για όλες τις αεροπορικές εταιρείες κατά την διάρκεια του χειμώνα και για τους προορισμούς από το εξωτερικό, η διαχειριστρια εταιρεία αυτών των αεροδρομίων της χώρας ανακοίνωσε εκπτώσεις 35%.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει θέσει με αναφορές στελεχών της η αεροπορική εταιρεία Ryanair, που “πετάει” στα 11 από τα 14 αεροδρόμια της Fraport, με τον κ. Κικίλια να διευκρινίζει ότι “υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, εμείς βλέπουμε ισότιμα τον ανταγωνισμό, που σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες θα έχουν την έκπτωση αυτή”.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι, μέσω διεθνούς διαγωνισμού και με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο, θα προχωρήσει η εγκατάσταση ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Χανίων. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στη δυναμική των Χανίων ως τουριστικού προορισμού, καθώς και στην ανάγκη της συνεργασίας Πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικών φορέων, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν του τόπου και να ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας που εμπλέκεται με τον τουρισμό.

Ο κ. Κικίλιας συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη φορέων του τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, εκπρόσωπος της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα