Β. Κικίλιας: Μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε home port και hub

Η μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως home port και hub και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην πόλη είναι η πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρο Θάνο, παρουσία της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοίζου.

«Υπό τον νέο ρόλο και επειδή εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί να υλοποιούνται οι πολιτικές και μετά σε δεύτερο χρόνο να ερχόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα, αποφάσισα να ξεκινήσουμε από την Κεντρική Μακεδονία και λόγω της ισχυρής συνεργασίας που θα έχουμε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και όλη την Περιφέρεια σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν και την τουριστική εμπειρία της Θεσσαλονίκης και όλης της Β. Ελλάδας» ανέφερε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η αφετηρία των δράσεων του υπουργείου Τουρισμού θα είναι να στηρίξει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ξεκίνησε δειλά εδώ και λίγο καιρό. Αυτό σε συνδυασμό με το νέο αεροδρόμιο της πόλης και τις ξενοδοχειακές υποδομές αλλά και τα ιδιαίτερα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως ο οινικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, που είναι σημαντικός για τη βόρεια Ελλάδα, ο γαστρονομικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός συνθέτουν ένα τουριστικό προϊόν το οποίο το υπουργείο θα συμβάλει ώστε να αναπτυχθεί ακόμη και περισσότερο και να αναδειχθεί.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς ενώ το μήνυμα προς τις αγορές θα είναι να έρθει ο κόσμος να γνωρίσει τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα