Β. Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Όπως υπογράμμισε, ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ήδη πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες ηλικίας 30 έως 39 ετών έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Kικίλιας επισήμανε «ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας».

Χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του.

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Όπως είπε η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα.

«Θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Τέλος, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στο χρόνο που πρέπει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα