Β. Κικίλιας: Έχουμε φτάσει τα 10 εκατ. εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα- πόρτα

«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι εμπιστεύεται τους επαγγελματίες Υγείας. Έχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα-πόρτα», δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε, μετά και τις δηλώσεις του για τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, «Οι γιατροί μας και οι φαρμακοποιοί μας σε όλη την επικράτεια, με αντίτιμο 10 ευρώ το κλείσιμο του ραντεβού, φιλοδοξούμε ότι θα ενημερώσουν σωστά τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι ήταν αναποφάσιστοι ή ενδεχομένως φοβόντουσαν. Θα τους κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και μετά την πρώτη δόση θα πληρωθούν για αυτό το ραντεβού».

Επίσης, τονίζει ότι «αυξάνεται το ποσό αποζημίωσης των ιδιωτών ιατρών σε 20 ευρώ για τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους και σε 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας».

«Έχουμε φτάσει σε μια φάση στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θέλουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι», επισημαίνει ο υπουργός.

«Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης ‘Δέλτα’, έχουμε μπροστά μας, ακόμα, παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες», καταλήγει στην δήλωσή του ο Β. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα