

«Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή», επισημαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο «X» σχετικά με την προφυλάκιση ημεδαπού που έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στα Φιλιατρά και θα οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρει:
«Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό. Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή».
Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας ημεδαπός ο οποίος έθεσε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στην Τ.Κ.Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα 08:52. Είχε συλληφθεί από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γαργαλιάνων.
Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.148Euro κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.