

Στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας συνεχίζει να τίθεται η σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Σήμερα στις 09:49 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού ενώ τρία λεπτά νωρίτερα (09:46) είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ 20 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, αυτός ο σεισμός είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου και δεν αλλάζει την αξιολόγηση που κάνουν οι επιστήμονες. «Αυτό που κοιτάμε είναι ο ρυθμός σεισμικότητας να πέφτει σταθερά και από εκεί και πέρα είναι το απολύτως αναμενόμενο να έχουμε και μεγαλύτερους σε μέγεθος σεισμούς από το 4. Και 5,2 να γινόταν πάλι ήταν μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου. Αυτός ο σεισμός δεν αλλάζει την αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο συλλέγοντας συνεχώς δεδομένα.
Σημειώνεται ότι οι δύο επιτροπές (η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 στις 18:00.
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.