Β. Φλέσσα για τις δηλώσεις της για τα Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά μαζί τα σκοτώσαμε, όπως τα κάψαμε στο Μάτι»

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha και στην Τατιάνα Στεφανίδου παραχώρησε σήμερα η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα.

Η κα Φλέσσα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δηλώσεις της σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα είχαν συγκεντρώσει τα «πυρά» της αντιπολίτευσης.

«Παραποιούνται και μοντάρονται για τρίτη φορά οι δηλώσεις μου. Αυτό το απόσπασμα είναι ένα μικρό μέρος από μία απάντηση που έδωσα παρουσιάζοντας το βιβλίο μου. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με τον κύριο Κασσελάκη. Πρέπει να βρει τα πατήματά του και έχουμε πάθει μία τρικυμία εν κρανίω, με όλο τον σεβασμό προς την αξιωματική αντιπολίτευση», σημείωσε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο πως χρησιμοποιήθηκαν οι δηλώσεις της, η κα Φλέσσα είπε: «Για τη δήλωσή μου την πρώτη φορά έγινε κοπτοραπτική. Στη δεύτερη το είπα, αλλά πως το είπα. Περιμένουμε πραγματογνωμοσύνη, πρέπει να είμαστε φειδωλοί όταν η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και αυτό είπα και σε εκείνη την εκδήλωση για το βιβλίο μου. Μιλούσαμε για το τραύμα μέσα από το οποίο περνάει το θαύμα, δεν μιλούσαμε περί πολιτικής. Μία κυρία με ρώτησε με επιθετικό ύφος: “Γιατί κατεβαίνετε κυρία Φλέσσα με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση που σκότωσαν τα παιδιά μας;”.

Αυτός ο σταυρός που κουβαλάνε οι άνθρωποι δεν θα φύγει ποτέ από πάνω τους, της είπα. Αν γνωρίζαμε ότι στο τρένο αυτό γνωρίζαμε ότι είναι ένας συγγενής μας δε θα κάναμε καλά την δουλειά μας; Θέλετε να μιλήσουμε για την παθολογία στον ΟΣΕ και το κράτος; Βεβαίως νοσεί το κράτος. Και ακραίο θα ακουστεί αλλά τα σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη όπως κάψαμε τους ανθρώπους στο Μάτι. Είναι ατομική και όχι συλλογική ευθύνη. Αυτό της απάντησα. Εξαρτάται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Λέω και φωνάζω να ζήσουμε σε μία κουλτούρα αγάπης γιατί τώρα ζούμε σε μία κουλτούρα βίας. Ζούμε σε δυστοπική κοινωνία».

«Δεν μπορεί δικάζει δημόσια όταν μία υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον της δικαιοσύνης και να εργαλειοποιείται μία εθνική τραγωδία. Είμαστε μητέρες και γιαγιάδες, ξέρουμε τι σημαίνει να χάνεις δικό σου άνθρωπο πόσο μάλλον το παιδί σου. Η πράξη αυτή υπερβαίνει τα όρια του λαϊκισμού», ανέφερε κληθείσα να σχολιάσει τα σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα