

Οι Βρετανοί βουλευτές στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ρωσία πρέπει να θεωρήσουν αυτές τις κυρώσεις ως μια τιμητική διάκριση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον.
Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιβάλλει προσωπικές κυρώσεις σε 287 μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου και τους απαγορεύει την είσοδο στην χώρα.
«Όλοι τους, και οι 287, πρέπει να το θεωρήσουν αυτό ως μια τιμητική διάκριση» δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.
Αργότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με το BBC, σε συνέντευξή του στο Talk TV, αν συμφωνεί να χρησιμοποιηθούν τα βρετανικά όπλα εναντίον στόχων όπως διυλιστήρια εντός της Ρωσίας, απάντησε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί.
«Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η κρίση πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας» δήλωσε.
«Αλλά οι Ουκρανοί σαφώς, όπως είπε ο [υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων] Τζέιμς (Χίπι), έχουν το δικαίωμα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους. Δέχονται επίθεση από έδαφος εντός της Ρωσίας…έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν και να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους».
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με την Κίνα – Οι δασμοί δεν θα είναι 145%, αλλά δεν θα φτάσουν στο μηδέν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι αν.
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Παρών Σολτς και Σταϊνμάιερ – Θα παραστεί και ο Αντόνιο Γκουτέρες
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς.
Ο ΟΗΕ αναδιαρθρώνει την παρουσία του στη Συρία – Έκκληση για χρηματοδότηση
O Ντέιβιντ Κάρντεν, αναπληρωτής περιφερειακός Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη – Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της.