

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε σήμερα τη “λύπη” του για τον θάνατο του Φρέντερικ Ντε Κλερκ, χαιρετίζοντας το “θάρρος” και τον “ρεαλισμό” του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, ο οποίος “άλλαξε τον ρου της Ιστορίας”.
“Με λυπεί ο θάνατος του Φρέντερικ Ντε Κλερκ, ενός ηγέτη που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας απελευθερώνοντας τον Νέλσον Μαντέλα και δουλεύοντας μαζί του για τον τερματισμό του απαρτχάιντ και την έλευση της δημοκρατίας στη Νότια Αφρική”, αντέδρασε ο Βρετανός ηγέτης μέσω Twitter.
Ο Τζόνσον δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι “θα θυμάται τον Ντε Κλερκ για το ατσαλένιο θάρρος και τον ρεαλισμό που επέδειξε κάνοντας αυτό που ήταν σαφώς δίκαιο και αφήνοντας τη Νότια Αφρική μια καλύτερη χώρα”.
Σχετικά Νέα
Fed: Παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων “βλέπουν” οι αναλυτές του Bloomberg
Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η Federal Reserve να κάνει μια παύση στις αυξήσεις των.
ΕΕ: Η Ομάδα των Πρασίνων ανακοίνωσε ότι “απορρίπτει την απάνθρωπη συμφωνία του Συμβουλίου για το άσυλο”
Η Ομάδα των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens/EFA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε ότι “απορρίπτει την.
Γαλλία: Αμπνταλμασίχ Χ., ένας περιφερόμενος σύρος πρόσφυγας που πέρασε στην ακραία βία
Κίνηση απελπισίας, κρίση τρέλας; Είναι δύσκολο να εξηγηθεί γιατί ο Αμπνταλμασίχ Χ. ένας σύρος.
Νέα συμφωνία για 24ωρη κατάπαυση πυρός στο Σουδάν
Οι εμπόλεμες πλευρές στο Σουδάν συμφώνησαν σε πανεθνική κατάπαυση πυρός για 24 ώρες από.