

ΟBρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των ρυθμίσεων περί μετανάστευσης και δεν αποκλείει την έκδοση προσωρινών αδειών παραμονής για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.
Η Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκδώσει προσωρινές βίζες για 5.000 ξένους οδηγούς και 5.500 εργαζόμενους στην εκτροφή πουλερικών για να αντιμετωπίσει τις οξείες ελλείψεις προσωπικού που έχουν προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων και προβλήματα στην παραγωγή ειδών διατροφής.
Σύμφωνα με την Ένωση Οδικών Μεταφορών της Βρετανίας, η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη 100.000 οδηγών, αποτέλεσμα της αποχώρησης εργαζομένων, της διακοπής της εκπαίδευσης και της εξέτασης νέων οδηγών λόγω της πανδημίας και των ρυθμίσεων του Brexit περί μετανάστευσης που εμποδίζουν την πρόσληψη οδηγών από την Ευρώπη.
Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης περισσότερων προσωρινών αδειών παραμονής.
«Αυτό που έχουμε τώρα είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε την μετανάστευση και αυτό μας δίνει ευελιξία. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αγορές μας αν είναι ανάγκη και, φυσικά, θα διατηρήσουμε τα πάντα υπό επανεξέταση. Αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε σε μία κατάσταση στην οποία βασικά επιτρέπαμε στην βιομηχανία των οδικών μεταφορών να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην χαμηλής αμοιβής μετανάστευση», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Χωρίς τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ευρώπη θα μιλούσε γερμανικά
Χωρίς την επέμβαση των ΗΠΑ οι ευρωπαϊκές χώρες θα μιλούσαν γερμανικά, δήλωσε ο Ντόναλντ.
Μερτς: Η Γερμανία θα κατάσχει παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, εφόσον το επιτρέπει ο νόμος
Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της θα προχωρήσουν στην κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων,.
Ζελένσκι: Καλή και παραγωγική η συνάντηση με τον Ερντογάν – Νέα «καρφιά» για τη Ρωσία
«Καλή και παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο.
Λιβύη: Η Άγκυρα προετοιμάζει την απομάκρυνση Τούρκων υπηκόων από την Τρίπολη
Η Άγκυρα ετοιμάζεται σήμερα να απομακρύνει τους Τούρκους υπηκόους που ζουν στην Τρίπολη, την.