

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες να εμβολιαστούν επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19 σε ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση.
Οπρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν με σύνεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την απόφασή του να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.
“Λυπάμαι που το λέω, αλλά η συντριπτική πλειονότητα πολιτών που καταλήγουν σε ΜΕΘ των νοσοκομείων μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση”, είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.
“Μίλησα με γιατρούς που λένε ότι ο αριθμός (εκείνων που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση) και βρίσκονται σε ΜΕΘ φθάνει έως και το 90%. Η παραλλαγή Όμικρον εξακολουθεί να προκαλεί πραγματικά προβλήματα, βλέπετε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία, αλλά είναι προφανώς ηπιότερη (η παραλλαγή Όμικρον) από την Δέλτα”, σχολίασε ο Τζόνσον.
“Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να διασκεδάσουν την Πρωτοχρονιά αλλά με έναν λογικό και συνετό τρόπο. Κάντε ένα τεστ, σκεφτείτε τον αερισμό, σκεφτείτε τους άλλους αλλά κυρίως κάντε την τρίτη δόση”, είπε.
Η Βρετανία καταγράφει ρεκόρ στον αριθμό νέων κρουσμάτων και χθες αναφέρθηκαν 129.471 νέες μολύνσεις εξαιτίας της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής του ιού Όμικρον.
Επίσης υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες για δυσκολία στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ.
Παρότι ο αριθμός των ημερήσιων νοσηλειών έχει αυξηθεί, παραμένει αρκετά κάτω από εκείνον που σημειωνόταν στις αρχές του χρόνου με περίπου 1.000 εισαγωγές καθημερινά σε σχέση με 4.000 τον Ιανουάριο.
Σχετικά Νέα
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.