Τζόνσον: Δεν φοβόμαστε ένα άτακτο Brexit

Τη βεβαιότητα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το σενάριο του no-deal Brexit» εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον.

O Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» να υπάρξουν ελλείψεις τροφίμων ή άλλων βασικών αγαθών, σε περίπτωση άτακτης αποχώρησης από την Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία λογική ευκαιρία να υπάρξει μία συμφωνία για το Brexit». «Οι πιθανότητες βελτιώνονται» έσπευσε να προσθέσει.

«Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μία αλλαγή διάθεσης στην Ε.Ε.» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του ιρλανδικού backstop, σημειώνοντας ότι «η πιθανότητα μίας συμφωνίας εξαρτάται αποκλειστικά από την Ε.Ε.».

Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι εφόσον τελικώς δεν υπάρξει συμφωνία και οργανωμένο Brexit, τότε το Λονδίνο δεν δεσμεύεται από την υποχρέωση καταβολής 39 δισ. λιρών, ως αποζημίωση στις Βρυξέλλες.

Ειδική αναφορά έκανε, επιπλέον, στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας ως «υπερβολικές» τις αναφορές ότι «θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια» για την οριστικοποίησή της.

Τόνισε δε, ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί την ολοκλήρωση των συζητήσεων σε διάστημα ενός χρόνου. «Νομίζω θα είναι έχουμε ένα πολύ γρήγορο χρονοδιάγραμμα».

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικά Νέα