Τζόκοβιτς: «Είμαι ανεμβολίαστος, νόσησα δύο φορές από κορωνοϊό» – Τι ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του

Μετά την πρωινή απόφαση για αναίρεση της απόφασης ακύρωσης της βίζας του Σέρβου πρωταθλητή, το δικαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Νόβακ Τζόκοβιτς με τη συνοριακή δύναμη λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και πριν ξεκινήσει το θρίλερ σχετικά με την βίζα του.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε πως πέρασε δύο φορές κορωνοϊό και πως δεν έχει εμβολιαστεί. Τι ειπώθηκε:

-Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιοι ήταν οι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Αυστραλία σήμερα.

-Είμαι επαγγελματίας τενίστας και ο κύριος λόγος για να έρθω στην Αυστραλία είναι η συμμετοχή μου στο Australian Open στη Μελβούρνη της Βικτόριας.

-Ευχαριστώ. Τώρα ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό σας. Είστε εμβολιασμένος…

Δεν έχω εμβολιαστεί.

-… για τον κορωνοϊό; Δεν έχετε εμβολιαστεί;

-Δεν έχω εμβολιαστεί.

-Ευχαριστώ. Περάσατε ποτέ κορωνοϊό;

-Ναι.

-Πότε λοιπόν;

-Είχα κορωνοϊό δύο φορές. Μία τον Ιούνιο του 2020 και ξανά πρόσφατα. Βρέθηκα θετικός – PCR τεστ – στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος τενίστας δικαιώθηκε από το δικαστήριο για τη βίζα του, ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, έχει το δικαίωμα να παρέμβει προσωπικά και να διατάξει την απέλασή του.

Ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργείου, είπε χαρακτηριστικά: «Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είναι στην ευχέρεια του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να εξετάσει την περίπτωση ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς, με βάση την προσωπική εξουσία του σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή εξετάζει το θέμα και η διαδικασία συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα