Τζεντιλόνι: Τον Ιούλιο η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο επικεφαλής του τομέα Οικονομικών της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, εξέφρασε σήμερα την εκτίμησή του ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία τον Ιούλιο για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, που έχει στόχο να βοηθήσει τις οικονομίες της ΕΕ να ανακάμψουν από την ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες σύντομα θα αρχίσουν να συζητούν το σχέδιο της Κομισιόν που προβλέπει επιχορηγήσεις 500 δισ. και δάνεια 250 δισ. προς τα μέλη της ΕΕ.

Το πρόγραμμα που χρειάζεται να πάρει την έγκριση των κοινοβουλίων της κάθε χώρας της ΕΕ θα χρηματοδοτηθεί από την έκδοση κοινού χρέους, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για στενότερη οικονομική ενοποίηση της περιοχής.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό ότι η συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έρθει τον Ιούλιο», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, εννοώντας το σώμα των 27 ηγετών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Γερμανία θα αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ από 1ης Ιουλίου και πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει στο να επέλθει συμφωνία για το πακέτο.

 

Σχετικά Νέα