

ΗΕυρωπαϊκή Ένωση δεν βλέπει κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι.
«Υπάρχει πιθανότητα έμμεσης μετάδοσης, αλλά προς το παρόν δεν το βλέπουμε ως συγκεκριμένο κίνδυνο», δήλωσε ο Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες κατά την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας.
Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σχολιάζοντας την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις επιδράσεις της στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα εμφανίστηκε καθησυχαστική.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι παρακολουθεί την κατάσταση μετά την κατάρρευση της τράπεζας και ότι λαμβάνει υπ’ όψιν την «γρήγορη και αποφασιστική αντίδραση» των αμερικανικών Αρχών.
Προσέθεσε δε ότι η παρουσία της τράπεζας είναι πολύ περιορισμένη στην ΕΕ και ότι είναι σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.