

Η παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση συνιστά μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας από ό,τι το ενδεχόμενο μίας ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, μιλώντας σε συνέδριο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
“Θα ανησυχούσα περισσότερο για τη γεωπολιτική στον πλανήτη σήμερα παρά για την ύφεση, ανησυχώ για όσα γίνονται σε Ρωσία-Ουκρανία, μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας και γενικότερα για τις σχέσεις του δυτικού πολιτισμού”, είπε ο Τζ. Ντάιμον.
Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης της JPMorgan εκτίμησε ότι “υπάρχουν άσχημα πράγματα στον ορίζοντα τα οποία θα βάλουν τις ΗΠΑ σε ύφεση”, προσθέτοντας ότι “είμαστε έξι μήνες μακριά από το να δούμε τι τροπή θα πάρει η κατάσταση”.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη αντιπαράθεση ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, με φόντο τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου που αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+, ο Τζέιμι Ντάιμον εκτίμησε ότι δεν θα πάρει διαστάσεις καθώς πρόκειται για μακροχρόνιους συμμάχους που θα επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους.
“Η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ υπήρξαν σύμμαχοι εδώ και 70 χρόνια. Δεν μπορώ να φανταστώ συμμάχους που δεν είχαν προβλήματα… αλλά μπορώ να τους φανταστώ να τα επιλύουν”, είπε κατά τη διάρκεια της έκτο συνέδριο Future Investment Initiative (FII) στο Ριάντ.
Όπως πρόσθεσε μάλιστα, “αυτό που δεν μας βοηθά είναι τα ΜΜΕ να κάνουν θέμα για κάτι που δεν τόσο μεγάλο θέμα. Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχοι εδώ και τόσα χρόνια, υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές και θα διασφαλίσουν ότι αυτό θα συνεχιστεί”.
Μεταξύ άλλων, ο Τζ. Ντάιμον ανέφερε ότι τα δύο χρόνια χωρίς μετακινήσεις λόγω Covid “επηρέασαν την κοσμιότητά μας. Τα ταξίδια φέρνουν ανθρωπιά και χτίζουν γέφυρες”.
Σχολιάζοντας τέλος τα social media, ο επικεφαλής της JPMorgan υποστήριξε ότι όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να είναι αυθεντικοποιημένοι, “να μπει τέλος στα bots, στα ψέματα, στη δυσπιστία”.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται να “σου δίνουν δυνατότητα να διαλέξεις τον αλγόριθμο που επιθυμείς, αντί να σε χειραγωγούν”, ωστόσο όταν ρωτήθηκε ποιον αλγόριθμο θα επέλεγε ο ίδιος σε μία τέτοια περίπτωση, απάντησε γελώντας “δεν χαραμίζω το χρόνο μου σε τέτοιες αηδίες”.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα – Η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν είναι η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή δήλωσε την Τρίτη ο.
Αλβανία: Νίκη με 52% και τέταρτη συνεχόμενη θητεία για τον Ράμα – Σε διαδηλώσεις καλεί η αντιπολίτευση
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξασφάλισε μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αφού το.
Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με.
Γερμανία: Το ΥΠΕΣ απαγόρευσε το “Βασίλειο της Γερμανίας”
Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα (13 Μαΐου) εκτός νόμου το λεγόμενο “Βασίλειο της.