Τζαβάρας: Παραδέχεται ότι η άρση των capital controls ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μίλησε το βράδυ της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι η άρση των capital controls ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ είπε ότι «ήταν πράγματι ένα είδος νάρθηκα στην οικονομική λειτουργία της κοινωνίας η ύπαρξη των capital controls. Περιόριζαν τις οικονομικές δραστηριότητες και δημιουργούσαν μια ασφυξία όσον αφορά την κυκλοφορία του χρήματος. Και άρα και την χρηματοδότηση της οικονομίας».

Και πρόσθεσε πως «δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζω προσπάθειες. Οπωσδήποτε είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ μια διαδικασία τέτοια, πλην όμως ολοκληρώθηκε με την απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός, γιατί οι περιορισμοί υπήρχαν (…). Ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά- σιγά θα πρέπει να επανέρχεται και σε ένα είδος αυτοκριτικής που βλέπω ότι το αντιλαμβάνεται. Και στη Βουλή βλέπω ότι έχει μια πολύ πιο σώφρονα συμπεριφορά απ’ ό,τι την εποχή που ήταν αντιπολίτευση επί Σαμαρά».

Σχετικά Νέα