Τζανακόπουλος στη Βουλή: Ανερυθρίαστη κι ανερμάτιστη η παρουσία Μητσοτάκη

Τη μη ψήφιση από το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ούτε ενός άρθρου του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ επιβεβαίωσε την Παρασκευή (09/12) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη δευτερολογία του.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ανερυθρίαστη κι ανερμάτιστη τη χθεσινή (Πέμπτη) παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, πρωτοφανή τη φυγή του πρωθυπουργού όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το αν παρακολούθησε η ΕΥΠ τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Η φυγή αυτή ισοδυναμεί δυστυχώς, κατά την εκτίμησή μας, με κατάφαση. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και νέα γεγονότα. Σήμερα μάλιστα αυτά εμφανίζονται και στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης των New York Times, γεγονότα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί από το Υπ. Εξωτερικών, γεγονότα που αποδεικνύουν ότι το σύνολο του επιτελικού κράτους ήταν μπλεγμένο στο δίκτυο των παρακολουθήσεων. Ο γενικός γραμματέας οικονομικών σχέσεων του Υπ. Εξωτερικών κ. Σμυρλής, που ανήκει στον στενό κύκλο του κ. Μητσοτάκη, έδωσε άδεια για την εξαγωγή του Predator. Και αυτό σήμερα αποτελεί είδηση σε όλο τον διεθνή Τύπο», τόνισε ο βουλευτής Α’ Αθηνών, προσθέτοντας πως κάθε ημέρα ένα καινούριο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στους παρακολουθούμενους να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019:

«Μας κατηγορήσατε δήθεν για το γεγονός ότι μετατρέψαμε το 370α από κακούργημα σε πλημμέλημα. Φέρατε το 2019 ένα νόμο τροποποιητικό του Π.Κ μετά από τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δικής σας; Αλλάξατε το 2019 το 370α; Δεν το αλλάξατε και έρχεστε τώρα να το αλλάξετε. Εσείς γιατί δεν το μετατρέψατε πάλι σε κακούργημα; Διότι προφανώς η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εσείς συγκροτήσατε το 2019 έκρινε ότι η επιλογή της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ήταν ορθή. Και τώρα επιχειρείτε με διάφορες λαθροχειρίες να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Είναι τουλάχιστον προκλητικό οι παρακολουθητές και οι υποκλοπείς, η κυβέρνηση της ΝΔ, να φέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα