Τζανακόπουλος: Πραξικοπηματική εξέλιξη με στόχο να μην εξεταστεί ο Φρουζής

Τη ΝΔ και τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Ιωάννη Μπούγα, κατηγόρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για την σημερινή αναβολή της συνεδρίασης.

 

Ο Δ. Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης προσήλθαν κανονικά στη συνεδρίαση της επιτροπής, παρά την απόφαση για εξαίρεσή τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα.

Η συνεδρίαση, με απόφαση του προέδρου της επιτροπής, δεν άρχισε ποτέ και αναβλήθηκε, για μια ακόμα φορά, για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης είναι αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της επιτροπής, κ. Μπούγα. Ο πρόεδρος της επιτροπής επικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, με ένα και μοναδικό στόχο. Να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο κ. Φρουζής».

Λάππας: Σήμερα συνεχίστηκε μια ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία

«Σήμερα συνεχίστηκε μια ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία, όπως είπε και ο πρόεδρος του κόμματος μας», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Σπύρος Λάππας.

«Το Προεδρείο διέκοψε αυθαίρετα τις εργασίες της επιτροπής. Η στάση του αυτή είναι αυθαίρετη, αντισυνταγματική, προσβάλλει την κοινοβουλευτική τάξη. Εμείς, ως ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν και οι 7 παρόντες και περιμέναμε να εξετάσουμε τον μάρτυρα», είπε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε: «Εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη, το Σύνταγμα, η νομιμότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή. Εμείς εμμένουμε και αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση, για να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Εμείς έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι΄αυτό».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΝΔ, ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάστηκε ο κ. Φρουζής και συνεπώς αν και στην επόμενη συνεδρίαση προσέλθουν οι δύο βουλευτές, πάλι δεν θα εξεταστεί ο κ. Φρουζής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Σήμερα η επιτροπή είχε κανονική, νόμιμη, συνταγματική και σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής σύνθεση. Αυτά προς το παρόν».

Σχετικά Νέα