Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα στην κανονικότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα στην κανονικότητα και τώρα μπορεί να κάνει πολιτική δίχως τους περιορισμούς της περασμένης τετραετίας: το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε αντιπαράθεση που είχε στον ιστότοπο newsit με την πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι κλείνει το «μάτι» στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών, επίσης ότι έχει ένα σχέδιο για την οικονομία που θα επαναφέρει τη χώρα στην κατάσταση του 2009 και του 2014.

Σε παρατήρηση ακροατή ότι πληρώνει το 72% του εισοδήματός του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι φορολογικοί συντελεστές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει και μειώνονται. Ο νόμος 4387 για τις ασφαλιστικές εισφορές συνέδεσε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό είχε αποτέλεσμα για το 80% των επαγγελματιών να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Όσο για τη φορολογία, σχετίζεται με την κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Τώρα βρισκόμαστε στην θέση να κάνουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Αποφασίστηκε ήδη μέχρι 20.000 ευρώ κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ σταδιακά μείωση και του φόρου εισοδήματος, μείωση του ΕΝΦΙΑ. Μπορούμε να τα κάνουμε όμως αυτά από την στιγμή που φέραμε τα δημοσιονομικά σε μία τάξη».

Απαντώντας στη Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν την χώρα, στη συνέχεια δεν πέτυχαν κανέναν οικονομικό στόχο και άφησαν την χώρα χρεοκοπημένη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «για πρώτη φορά και μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία φέραμε σε κατάσταση βιωσιμότητας και κάναμε διαχειρίσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Επιπλέον έχουμε καταφέρει να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, ενώ υπάρχει πρόνοια και μέριμνα ώστε οι άνθρωποι που έχουν 15 και 20 χρόνια δουλειάς να πάρουν και εκείνοι σύνταξη».

Σχετικά Νέα