

«Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης», τονίζει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.
«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», συμπληρώνει.
Παράλληλα, χειροκροτεί τους πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» προσθέτει.
Τέλος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως μέσα από τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες, αποδεικνύουμε τη δύναμη της συμμαχίας μας και πώς είμαστε ισχυρότεροι μαζί.
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.