Τζ. Μπάιντεν: Ζήτησε τρίμηνη αναστολή φόρου στα καύσιμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του ζήτησε τρίμηνη αναστολή φόρου στα καύσιμα (βενζίνη και ντίζελ) κάνοντας λόγο για απαραίτητη κίνηση για να ανακουφίσει τους Αμερικανούς καταναλωτές, αλλά υπογράμμισε πως δεν είναι αρκετή για να επιλύσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

«Με την αναστολή του φόρου των 18 λεπτών -του ομοσπονδιακού φόρου- για τα καύσιμα για τις επόμενες 90 ημέρες, μπορούμε να μειώσουμε την τιμή των καυσίμων και να δώσουμε στις οικογένειες λίγη ανακούφιση», είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

«Καταλαβαίνω πλήρως ότι η κίνηση αυτή από μόνη της δεν πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά θα προσφέρει στις οικογένειες κάποια άμεση ανακούφιση δίνοντας κάποιαν ανάσα καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να μειώσουμε τις τιμές μακροπρόθεσμ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το CNN, η πρόταση Μπάιντεν δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει μια τέτοια κίνηση αφού αναμένεται να υπάρξει αντίδραση και από τους συμμάχους του στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν κάλεσε επίσης τα κράτη να λάβουν μέτρα για την άρση των δικών τους φόρων για τα καύσιμα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπερασπίστηκε την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικής ενέργειας στις ΗΠΑ, μια κίνηση που ο Μπάιντεν έχει παραδεχτεί ότι θα αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα