Τζ.Γέλεν: Ο πληθωρισμός δεν θα αυξηθεί από τα πακέτα Μπάιντεν για υποδομές και θέσεις εργασίας

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε στο NBC ότι τα πακέτα στήριξης είναι απαραίτητα για να επενδύσει η χώρα στην οικονομία της, ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστική

Σημαντικά θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες των ΗΠΑ αν το Κογκρέσο ψηφίσει τα πακέτα τρισεκατομμυρίων που έχει προτείνει ο Τζο Μπάιντεν για θέσεις εργασίας, παιδεία και υποδομές, σύμφωνα με την υπουργό οικονομίας της χώρας, Τζάνετ Γέλεν.

Όπως είπε σήμερα (2/5/2021) σε συνέντευξή της στο NBC, δεν υπάρχει κίνδυνος αύξησης του πληθωρισμού, καθώς η πορεία του παρακολουθείται εντατικά και επιπλέον υπάρχουν μέτρα για την αντιμετώπισή του.

«Τα πακέτα στήριξης είναι εξαιρετικής σημασίας και απαραίτητα για να επενδύσουμε στην οικονομία μας, ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε οικογένειες και παιδιά επιτυχημένα, να επενδύουμε στις υποδομές και σε οτιδήποτε άλλο ενισχύει την ευημερία της μεσαίας τάξης -παιδεία, υγεία και φροντίδα των παιδιών», είπε η Τζάνετ Γέλεν.

«Τα οφέλη θα είναι μεγάλα. Περιμένω αύξηση της παραγωγικότητας. Θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στην παρότρυνση των οικογενειών να συμμετάσχουν στο εργατικό δυναμικό», συμπλήρωσε.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να επιβληθεί νέα, αυξημένη φορολογία σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ είχαν σημαντικές μειώσεις στους φόρους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα