

Το λιμενικό της Τυνησίας ανέσυρε 15 ακόμη πτώματα μεταναστών, ανεβάζοντας σε 25 τους νεκρούς από το ναυάγιο σκάφους στα ανοικτά της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 110 μετανάστες βυθίστηκε χθες Τετάρτη στα ανοικτά της πόλης Σφαξ. Έχουν διασωθεί 76 άνθρωποι, ενώ οι υπόλοιποι αγνοούνται.
Αυτού του είδους τα δυστυχήματα στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα δεκάδες μετανάστες να αγνοούνται ή να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου.
Το λιμενικό της Τυνησίας έχει εντοπίσει 14 πτώματα μεταναστών, ανάμεσά τους έξι γυναίκες από αφρικανικές χώρες, όπως και ενός Τυνήσιου που ήταν ο καπετάνιος του σκάφους, δήλωσε ο Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι, αξιωματούχος του λιμενικού.
Η Τυνησία είναι τον τελευταίο καιρό η βασική χώρα από την οποία αναχωρούν οι μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ), περισσότεροι από 400 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο και να φτάσουν στην ΕΕ, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο διάστημα από το 2017.
Το λιμενικό της Τυνησίας είχε επισημάνει αυτό τον μήνα ότι περισσότεροι από 14.000 μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, συνελήφθησαν ή διασώθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του έτους στη Μεσόγειο, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.