

Τυνησιακές ναυτικές δυνάμεις διέσωσαν 108 μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο να πνιγούν αφού το πλεούμενο στο οποίο επιβιβάστηκαν με την ελπίδα να φθάσουν στην Ευρώπη βυθίστηκε, δήλωσε αξιωματούχος χθες Κυριακή.
Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 94 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων και οι υπόλοιποι είναι Τυνήσιοι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της τυνησιακής Εθνικής Φρουράς, ο Χουσεμεντίν Τζμπαμπλί.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως απετράπησαν έξι απόπειρες να αποπλεύσουν πλεούμενα με παράτυπους μετανάστες την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να κάνουν τον εξαιρετικά επικίνδυνο διάπλου από τις ακτές χωρών της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία αυξάνεται τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το 2022 έφθασαν από την Τυνησία στην Ιταλία κάπου 18.000 μετανάστες, ενώ άλλοι τουλάχιστον 580 έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.
Ισραήλ: Ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας κατηγορεί τον Νετανιάχου για «προσωπική πίστη» – Νετανιάχου: «Λέει ψέματα»
Ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, του Σιν Μπετ, που παύθηκε από τον.
Τα σενάρια για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Οι καρδινάλιοι που θεωρούνται επικρατέστεροι υποψήφιοι
Μια δημοφιλής ρήση στους κύκλους του Βατικανού είναι ότι αν «μπαίνεις σε ένα κονκλάβιο.
Βαρθολομαίος για εκδημία Πάπ Φραγκίσκου: Στάθηκε φίλος και συμπαραστάτης του Οικουμενικού πατριαρχείου, γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας
«Μέσα στην ατμόσφαιρα της απόλυτης πασχαλινής χαράς, σήμερα το πρωί, Δευτέρα της Διακαινησίμου εβδομάδος,.