Τυνησία: Επίθεση με μαχαίρι από ψυχικά ασθενή μέσα σε τραμ- Τρεις τραυματίες

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που φέρεται ότι πάσχει από ψυχική διαταραχή μέσα σε ένα τραμ στην κεντρική Τύνιδα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δράστης, ο οποίος ζούσε στην Ιταλία και είχε επιστρέψει στην Τυνησία από το 2020, «υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα σύμφωνα με την οικογένειά του», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Διεξάγονται έρευνες για να «προσδιοριστούν οι συνθήκες και ο χαρακτήρας αυτής της πράξης» που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, πρόσθεσε η πηγή.

Όταν το τραμ έφτασε στον σταθμό Μπαμπ Αλιούα, κοντά στο κέντρο της Τύνιδας, «οι συνάδελφοί μας παρατήρησαν μια αλλόκοτη κινητικότητα και επιβάτες πανικόβλητοι να σπρώχνουν βίαια ο ένας τον άλλον να βγουν έξω», ανέφερε χθες Κυριακή ένα συνδικάτο αστυνομικών στη σελίδα του στο Facebook.

«Κάποιος (…) μαχαίρωσε επιβάτες. Επιτέθηκε σε τρεις από αυτούς», ανέφερε το συνδικάτο. Το άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αφού επιχείρησε να μαχαιρώσει και αυτούς.

Η Τυνησία διέρχεται μια μεγάλη κοινωνικοοικονομική κρίση, η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία της Covid-19 αυξάνοντας το ποσοστό ανεργίας από 15 σε 18%, με ποσοστό που ξεπερνά το 40% στους νέους.

Το ποσοστό αυτοκτονιών είναι επίσης υψηλό και είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νεαρών ενηλίκων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στη χώρα των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, σχεδόν 120.000 άτομα πάσχουν από σχιζοφρένεια, αλλά όχι περισσότεροι από 1.200 νοσηλεύονται.

Από τις 25 Ιουλίου, η χώρα έχει επίσης βυθιστεί σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας μετά το πραξικόπημα του προέδρου Κάις Σαγέντ, ο οποίος πάγωσε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Ο Σαγέντ ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη, με δημοψήφισμα προγραμματισμένο για το επόμενο καλοκαίρι και νέες βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο.

Εντούτοις, πολλοί Τυνήσιοι ανησυχούν για τον καλπάζοντα πληθωρισμό (πάνω από 6% ετησίως), τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης τα τελευταία δέκα χρόνια και την άνοδο της φτώχειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα