«Τύμπανα πολέμου» μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την νέα μέγιστη απειλή πολέμου να είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Καθώς ξημέρωσε Σάββατο, ιερή μέρα για τους Εβραίους, το Ισραήλ παραμένει σε επιφυλακή για ιρανική επίθεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει το Ιράν να αναλάβει «σύντομα» δράση, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές απειλές για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, και κάλεσε την Τεχεράνη να μην επιτεθεί.

«Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη: «Μην το κάνετε!», τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει».

Πώς αντιδράει το Ισραήλ
Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι ΗΠΑ βλέπουν το Ιράν να μετακινεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να έχουν παρατηρήσει τη μετακίνηση ιρανικών στρατιωτικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κρουζ επίγειων επιθέσεων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών “αυτοκτονίας” σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι προετοιμασίες για απευθείας χτυπήματα κατά του Ισραήλ από το ιρανικό έδαφος.

Οι αξιωματούχοι δεν είναι σίγουροι αν αυτές οι μετακινήσεις είναι για το αρχικό χτύπημα κατά του Ισραήλ ή για την αποτροπή ενός κοινού ισραηλινού-αμερικανικού χτυπήματος, αλλά τουλάχιστον 100 πύραυλοι κρουζ φέρεται να έχουν μετακινηθεί σε θέσεις εκτόξευσης.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, Daniel Hagari δήλωσε ότι ο αρχηγός του επιτελείου του IDF Herzi Halevi ολοκλήρωσε την αξιολόγηση της απειλής μιας ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ με τον αρχηγό της CENTCOM, στρατηγό Michael Eric Kurilla. «Πραγματοποιήσαμε κοινή αξιολόγηση της κατάστασης για να διασφαλίσουμε ότι ο συντονισμός μας ήταν στενός», ανέφερε ο εκρπόσωπος των IDF.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες για τον άμαχο πληθυσμό εν μέσω αυξημένης ετοιμότητας για πιθανή ιρανική επίθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα