Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια – Να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τη θέση του για επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, ξεκινώντας από την Κρήτη επανέλαβε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Τα 4,5 χρόνια που ήμασταν στην κυβέρνηση δεν είχαμε παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο, δεν είχαμε ούτε την πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι προφανές ότι δεν προχωρήσαμε σε επέκταση των 12 μιλίων κατά τη διακυβέρνηση μας, παρόλο που είχαμε αφήσει ανοιχτό αυτό το εγχείρημα, διότι με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε νίκες».

«Η πρόταση που καταθέτω σήμερα δεν είναι μία πρόταση που δεν είναι συγκροτημένη, που δε λαμβάνει υπόψη τις περιστάσεις. Όταν υπάρχει μια τόσο έντονη αμφισβήτηση του κυριαρχικού σου δικαιώματος, ντε φάκτο αμφισβήτηση με έρευνες πιθανότατα εντός του ορίου των 12 μιλίων – έτσι λέει η NAVTEX – δεν έχεις άλλο δρόμο να το υπερασπιστείς από το να το ασκήσεις. Τουλάχιστον ατυχής η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Όταν βγήκε και είπε ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια, είναι σα να δίνει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι μπορούν να προχωρήσουν σε έρευνες λίγο μετά τα 6 ναυτικά μίλια», πρόσθσε ο Αλέξης Τσίπρας ρίχοντας αιχμές για ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση και σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει μία εθνική στρατηγική και εθνική γραμμή

Ακούστε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (Α’ ΜΕΡΟΣ)

Β’ ΜΕΡΟΣ

Σχετικά Νέα