Τσίπρας: Tο κράτος δεν είναι φέουδο ούτε τσιφλίκι

Σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη για απύθμενο λαϊκισμό και υποκρισία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το κράτος δεν είναι φέουδο και δεν είναι τσιφλίκι».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως  «στις 22.7.2014, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με επιστολή προς το ΣτΕ επιχειρηματολογούσε υπέρ της ανάγκης να παραμείνει στη θέση του ο τότε Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης λόγω της σπουδαιότητας των αρμοδιοτήτων. Η θητεία του είχε λήξει προ 5ετίας. Το 2014 ήταν τόσο ευαίσθητη η λειτουργία του θεσμού, ώστε να μην επιτρέπεται ούτε καν η αλλαγή του επικεφαλής της; Σήμερα που επικεφαλής είναι η κ. Παπασπύρου, μπορούμε, αγνοώντας εν εξελίξει έρευνες και διαδικασίες, να κατεδαφίσουμε τον θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή;»

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε τόσο στον νυν υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όσο και στην υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, της οποίας ο σύζυγος ήταν στέλεχος της Ευρωπαικής Επιτροπής  και συμμετείχε στην επιτροπή Ανταγωνισμού.

Δείτε την παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Σχετικά Νέα